Dvoudenní výprava vlčat

V sobotu 8. června vyrazíme na dvoudenní výpravu s vlčaty z 1. oddílu na srub na Kopretinové louce (střediskové tábořiště u Tatenice – https://www.skaut-lanskroun.cz/zazemi/taboriste). Snad vyjde předpověď počasí a bude možné přespat venku ve stanech nebo pod celtami, v případě horších podmínek využijeme náš srub. Každý by proto měl mít s sebou dobrý spacák a karimatku. Zároveň se bude jednat o malou přípravu na tábor, takže účast je doporučená všem, kteří na tábor chtějí jet.

Sraz: v 9.00 u kluboven Na Větru

Návrat: ve 14:15 na autobusové nádraží v Lanškrouně

Vybavení:

Základní vybavení najdete zde: https://www.skaut-lanskroun.cz/wp-content/uploads/150502_vybava-2-den_vlc.pdf
Věci je nutné mít zabalené na cestu tam do dvou batohů – do menšího jen to nejnutnější na pěší cestu na tábořiště (pití, svačinu, pláštěnku) a do většího vše ostatní. Větší batohy si na místo dovezeme. Nicméně při návratu budou kluci muset unést i ten větší batoh (cca 3 km cesty). Vše proto musí být zabaleno do jednoho batohu, aby nic nemuseli táhnout v rukách.
Do velkého batohu by si každý měl jinak v souvislosti se společným jídlem přibalit 1 bramboru, 2-3 špekáčky (jeden do polévky, zbytek na opékání), čtvrt bochníku chleba a 1,5 litru vody (na vaření).
Na cestu by jinak každý měl mít na sobě kroj či krojové tričko (kdo neměl příležitost si ho pořídit, tak se ho to netýká, případně lze nahradit zeleným oddílovým, kdo má).
U hodnotnějších věcí (oblečení, spacáky, karimatky) je vhodné, jsou-li opatřené iniciály, pokud nemáte jistotu, že si je chlapci nepoznají sami.

Zapůjčení vybavení:
V případě nutnosti lze nějaké vybavení na výpravu zapůjčit z našeho skladu – jde zejména o batohy a spacáky. Pokud budete potřebovat, napište to na oddílový e-mail – možnost vyzvednout věci bude ve čtvrtek po schůzce v 18:00 nebo v pátek v 16:00.

Účast nebo neúčast prosím posílejte v odpovědi na e-mail jednickala.vlc@skaut.cz  do 6. června.

Šroubek - 8.06.2019, 1. oddíl chlapecký – vlčata

Sponzoři »