Výprava skautů na Ivančenu

O předposledním víkendu v dubnu (20. – 22.4.) vyrážíme na vícedenní akci, při které uctíme památku padlých skautů za protinacistického odboje – jde o účast na akci, která svou tradicí sahá až k roku 1946, kdy se započalo budování skautské mohyly na Ivančeně a postupem času se z ní stala jedna z největších pravidelných akcí skautů u nás (více zde: http://www.ivancena.cz/ivancena-2018/).

Vzhledem k dopravní dostupnosti vyrážíme již v pátek 20. dubna (a tudíž pravidelná schůzka se nekoná) a jako základna nám poslouží centrum volného času ve Frenštátě pod Radhoštěm stejně jako v loňském roce. Ohledně věcí platí doporučení na oddílových stránkách pro vícedenní výpravu (https://www.skaut-lanskroun.cz/wp-content/uploads/161016_vybava-2-den_sk.pdf) s tím, že pro přespání stačí lehčí (letní) spacák a budou nutné přezůvky. Na cestu vyrazíme v kroji (a kdo nemá, tak alespoň ve skautském nebo oddílovém tričku; ti, co nic z uvedeného zatím nevlastní, mají výjimku). Kromě vybavení uvedeného v odkazu by každý s sebou měl mít jídlo na páteční večeři a na sobotní výstup + 1 brambor a špekáček (nebo půlku párku).

S ohledem na delší cestu budeme vybírat na úhradu jízdného a stravného 450,- Kč od každého účastníka. Pro zajištění hromadné jízdenky nám nahlašujte účast do 16. dubna na e-mail miloslav.uher@gmail.com. V případě, že by někdo na poslední chvíli odřekl účast, vyhrazujeme si právo vybrat prostředky na úhradu storna jízdenky.

Sraz: v 15:45 na vlakovém nádraží v Lanškrouně 20. dubna

Návrat: přibližně ve 14:30 v neděli 22. dubna na vlakové nádraží do Lanškrouna

Šroubek - 20.04.2018, 1. oddíl chlapecký

Sponzoři »